fredag 20. april 2012

Onsdagen fikk eg en str. mindre M4(ML 85-105 kg) i posten og ville ut med Øyvind og teste vingen sammen med sin M4. Det blåste godt på Bangsberg på ettermiddagen, og lite visste vi att vi skulle komme oss på tur i flerfoldige bygetuneller og gode bobler:-)

Har dessverre ingen bilder fra turen, men under ligg trackloggen til Stein-Are, vi flydde nesten helt synkront.

Vingen var super lett-startet i litt skrå vind, og dro ut samtidig med Øyvind, Trond(Factor 2) kom litt etter oss, vi hadde etablert oss på gratishaugen. Gikk tregt bortover kanten mot haugen, plagdes litt med å komme i sela, endel bevegelser mere enn den str L(100-120kg). Følte vingen lystret meg momentant og var superkjapp på hendlinga, er ca 108 kg total flyvekt og vingen går til 105. Føler att vekta gjerne kunne gått til 110 kg på denne vingen.
Bangsberg- Halla Gård på Brøttum hvor Jon bor/33km

Vi hadde som sagt etablert oss på gratishaugen og Trond var blant oss nu. Vi flyr nu å tuller att og frem, skrur litt, svinser hit og dit. Ser Trond kurser mot starten igjen og treff ei boble, meg og Øyvind piler momentant etter. Legger inn 360,er og kjenner att det er litt trøkk samtidig som det drifter med 26 km/t nordover rett øst av masta. Prøver febrilsk å nå igjen Trond i bobla og "glemmer" den sterke avdrifta, bikker 900moh og ser Øyvind har tatt kursen fremmover førr tre runder siden, angrer nå. Eg og Trond legger oss på vinden som var blitt skikkelig sterk i kastene, rygga med 3 km/t i flekkan uten speed. Trond kurser for landing men eg vil frem til Øyvind som var kommet seg på gratishaugen igjen, fan og, går dette???

Endelig på det berømte håret kom eg meg frem til Øyvind igjen uten å lande, puuhh, takk gud førr eg har kjøpt en str mindre M4. Nå var det endel byger rundt oss og løftet var særdeles godt konsentrert og vi tok god-bobla ilag som går rett over toppen på masta, bikka 1000moh og her var grensen for returen. Vi skrur videre, prater i lag(uten radio) oppover i bobla og sliter oss til 1270moh(sjeldent på Bangs) samtidig som vi drifter godt nordover. Legger oss på gli mot Rudshøgda og tar neste boble ilag over industriområdet/E-6 og vi legger en plan, roper og spør Øyvind om vi skal lande hos Geir, HØØØ sier han, tolker det som et ja. Vi tar kursen helt på østre del av ryggen på Lundeberget(Ring-starten), ser vi er oppe i 70 km/t på gps i bakkefart. Vi endrer kurs litt og kommer inn på hanget i 67 km/t, glir side om side mens vi prater att vi greier å ta hanget på Ring. Så nesten rett før vi er fremme på ring hyler det febrilsk i instrumentet.

Skikkelig godboble som tar oss opp til skybas og litt til, roper til Øyvind om vi skal fly til Jon(Team Longus medlem nr. 3), Øyvind svara HØØØ igjen og eg tolker det som et ja. Fra vi toppa ut bobla på Ring ble det totalt skygge over alt, byger jager ifra alle kanter og det ser dårlig ut med tanke å nå Lillehammer som lå litt bak i hjernebarken og ugla litt. Vi kommer frem til Halla-Gård(Jon) og får ei boble som løsner på le, vi er lavt i tillegg. Vi begynner og jobbe med den bobla og drifter godt når den ikke var så sterk. Litt i bedaring ka vi skal gjøre, vi vill ikke flatt over skogen med kun et lite hogstfelt på le som landings-alternativ. Så vi bestemmer oss for å ta et godt og trygt jorde og lander samtidig. Skal si Øyvind var glad, ja eg og... Hadde sagt fra på starten idag att om eg bøsta skulle og tyne han og Trond litt på en Nord-Norsk måte;), men nå slepper og bli tynt, sa Øyvind stolt og glad.

Vi plinga Jon og fortalte om turen vår, han kom ned på jordet og hentet oss opp til han. Middag var servert på bordet så da ble vi innvitert på hjemmelaga slakt med is til dessert, det smakte himmelsk. Vi fabla om att det måtte bli en tradisjon og lande på Halla-Gård og spise middag. Etter en kaffekopp til slutt kom Pål og henta oss, han hadde vært på starten og sa det blåste småjævler. Da kan vi konstatere att vi kom oss avgårde på rette tidspunkt, og eg ble kanonfornøyd med vingen:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar